Vacature: Redactie fotografie/video

Voor ons platform DIGIFOTO gaan wij per direct ons team versterken met een aantal redacteuren. Heb jij interesse in fotografie en/of video en een technische basiskennis op het gebied van camera's, objectieven en alles wat raakvlak heeft met fotografie/video? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven.

DIGIFOTO – Redacteuren Fotografie/Video Content
DIGIFOTO is hét platform op het gebied van fotografie/video – van reviews, algemene achtergrond artikelen, interviews tot het snelle nieuws –alles draait bij ons uiteraard om fotografie en video. Aangezien we onze community en alle fotografie- en video liefhebbers nog sneller en beter willen informeren zijn we per direct op zoek naar: Twee tot maximaal drie redacteuren/journalisten (van super heavy weight tot licht gewicht) – dit in verband met de nodige versterking.

Wat doen we?
We houden fotografie en video liefhebbers op de hoogte van alles wat fotografie & video raakt – en het liefst zijn we daarmee de eerste ofwel de snelste en de beste – van uitgebreide gear reviews tot geselecteerde foto’s van de dag – van photoshop tips tot juiste gebruik van opslag. Hiervoor gebruiken we alle mogelijke kanalen: social media, nieuwsbrieven, beurzen, evenementen, magazines en de websites. Het is dan ook de bedoeling dat je daar een heel belangrijk onderdeel van gaat uitmaken en hier je verantwoordelijkheid pakt.

Periode:
Per direct

Locatie:
Rijswijk, Zuid Holland

Wat ga je doen bij ons?
Het directe contact met producenten en leveranciers, het uitpluizen van persberichten, nabellen en checken, interviews en de nieuwste camera’s en objectieven onderwerpen aan een uitgebreide test – om vervolgens dit alles te verwerken in een perfect Nederlands, op de doelgroep afgestemd, meesterlijk artikel.

Als redacteur zorg je voor content: veel content, maar vooral ook goede content – je schrijft achtergrondartikelen, reviews en nieuwsberichten. Je toont initiatief door het bedenken van originele invalshoeken en artikelen. Daarnaast bezoek je beurzen en persbijeenkomsten en doe je daar indien nodig direct verslag van.

Wat verwachten wij van jou?
Fotografie en video (content) is je lust en je leven:
Je hebt journalistieke ervaring en/of redactionele ervaring
Je weet hoe je pakkende content moet schrijven
Je schuwt het contact met producenten en leveranciers niet, zowel telefonisch als face to face
Je hebt verstand van zaken en je kan een pakkende / zware review schrijven
Je bent snel met content en hebt oog voor prioriteiten
Je hebt uiteraard affiniteit met fotografie en of video
Jouw ABN (schrijven en spreken) is van een hoog niveau
Je weet je weg te vinden op het wereldwijde web en zo ook op Facebook, Instagram en Twitter

Over The Content Group
The Content Group maakt content voor print, online, social, nieuwsbrieven, etc. Snelle levering, korte lijnen en altijd SEO geoptimaliseerd. Dit voor o.a. WINMAG Pro (IT), Baaz (ondernemen), Connected (ABN AMRO, consumer IT), fotografietitels DIGIFOTO Pro, digifoto Starter en het party platform Partyscene. Wij zijn gevestigd in een mooi pand aan het water in Rijswijk.

Interesse?
We ontvangen graag je cv, portfolio en motivatiebrief bij voorkeur per e-mail: je kan je CV en toelichting versturen naar tim@thecontentgroup.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tim Beemer tel. 015-7600708.

Voor meer informatie zie ook:
www.digifotopro.nl / www.digifotostarter.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld